Veelgestelde vragen

 • Wanneer een product van Struik over de houdbaarheidsdatum is, kan ik deze dan nog opeten?

  Na het verstrijken van de uiterste houdbaarheidsdatum kunnen wij niet meer garanderen dat het product nog goed te gebruiken is. De smaak van het product zal als eerste een verandering ondergaan. We raden u dan ook aan om het product niet te gebruiken.

 • Het zout gehalte van de Maaltijdsoep is vrij hoog. Zijn alle maaltijdsoepen van Struik in zout/suiker verlaagd?

  Het gezondheidsaspect van de producten is voor Struik net zo belangrijk als de algemene waardering. Struik werkt nauw samen met de Wageningen Universiteit op het gebied van voedselveiligheid en gezondheidstechnologie. Het streven is er onder meer op gericht om zo min mogelijk zout en suiker in de producten te verwerken.

 • Zijn alle maaltijdsoepen van Struik vrij van E-nummers en smaakversterkers?

  Wat zijn E-nummers?
  E-nummers worden ook wel toevoegingen of additieven genoemd. Vaak worden ze aan een product toegevoegd om bijvoorbeeld de kleur, smaak of houdbaarheid te verbeteren. Een toevoeging/additief mag pas gebruikt worden wanneer deze door de Europese voedselveiligheidsautoriteit (EFSA) is goedgekeurd. Na goedkeuring krijgt een toevoeging of additief een E-nummer.

  Wat zijn smaakversterkers?
  De term smaakversterkers is een categorie groepsnaam onder de E-nummers. Het is wettelijk vastgelegd welke ingrediënten als smaakversterker dienen te worden gedeclareerd. Als Struik houden wij ons aan de wettelijke regels voor het opstellen van een ingrediëntendeclaratie.

  Met de claim ‘natuurlijke aroma’s’ willen wij de consumenten informeren dat wij alleen gebruik maken van natuurlijke aroma’s en niet van ‘gewone’ aroma’s. E-nummers zijn een lijst van stoffen die door de Europese Unie zijn toegestaan als additief in voedingsmiddelen. Smaakversterkers zijn een groep van E-nummers. Bij de bepaling van ingrediënten die ‘smaakversterkers’ worden genoemd, dienen wij, en onze leveranciers, ons te houden aan de Europese wetgeving; hier vallen natuurlijke aroma’s niet onder. Natuurlijke aroma’s zijn andere ingrediënten dan smaakversterkers en daarom mogen natuurlijke aroma’s niet gedeclareerd worden als smaakversterker en andersom.

 • Waarom passen jullie bestaande recepturen aan?

  Wij vinden het jammer wanneer een product niet aan uw verwachting voldoet, maar hopen dat u begrijpt dat wij bij het ontwikkelen van producten rekening moeten houden met een breed spectrum van consumenten.

heb je een andere vraag? Vraag het ons

Over Struik

Wij van Struik maken al twee generaties lang de allerlekkerste soepen en bouillons. Gewoon hier, op de Veluwe.

Lees verder