Onze geschiedenis

Van de eerste heldere kippensoep in 1952 tot onze prijswinnende maaltijdsoep in 2018-2019: al decennialang zorgt Struik ervoor dat je in een handomdraai iets lekkers op tafel tovert.

Zo doen we dat
  1. Bernardus Struik opent de deuren van zijn Struik fabriek in Voorthuizen. Hij start met de verkoop van groenten en aardbeien in glazen potten.

    1950 Bernardus Struik opent de deuren van zijn Struik fabriek in Voorthuizen 1950 Bernardus Struik opent de deuren van zijn Struik fabriek in Voorthuizen
  2. Het eerste Struik succes: heldere kippensoep in blik. Al mocht die toen nog kippe-soep heten.

    Struik Heldere Kippesoep 1952
  3. Speciaal voor het Wereldvoedselprogramma – de grootste humanitaire organisatie ter wereld die zich richt op honger en het bevorderen van voedselzekerheid – produceert Struik hele kip in blik.

    Directeur Bernardus Struik draagt de directie van zijn bedrijf over aan zijn zoon: Hans Struik, die dan 24 jaar oud is.

    Produceert Struik hele kip in blik
  4. De populariteit en het gebruik van ‘gemaksvoeding’ neemt toe. In 1967 start Struik met de verkoop van kant-en-klaarmaaltijden. Ping!

    Struik brengt zijn eerste krachtbouillon op de markt en wordt daarmee één van dé smaakmakers in de Nederlandse keukens.

    Struik Nasi Goreng 1967
  5. Vijftien jaar na de krachtbouillons introduceert Struik een nieuw product: hotdogs.

    Nederland is in de ban van de eeuwwisseling. Struik brengt het millennium aan tafel met speciale Millenniumsoepen.

    Struik Millenniumsoep 2000
  6. In 2001 opent Struik het Food Safety en Innovation Centre in Voorthuizen. Hier worden alle nieuwe producten van Struik ontwikkeld.

    Na 53 jaar wordt de fabriek in Voorthuizen volledig herbouwd en gemoderniseerd naar de nieuwe standaarden.

    In 2001 opent Struik het Food Safety en Innovation Centre in Voorthuizen
    Fabriek in Voorthuizen
  7. Directeur Hans Struik wordt verkozen tot Foodmanager van het Jaar; dé managementprijs in de levensmiddelensector.

    Struik
  8. In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen neemt Struik de landerijen en boerderij naast het hoofdkantoor over. Bio Farm Bleekenstein wordt een biologische vleeshouwerij met runderen van het bijzondere Nederlandse ras van Blaarkoppen.

    Struik Bio Farm Bleekenstein
  9. Struik kiest voor dierenwelzijn en voert vanaf 2018 op alle producten het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming.

    Struik wint de consumentenverkiezing van Beste Product van het jaar met Struik Maaltijdsoep Tomaat.

    Beter Leven 1 star
    2019 Beste Product van het jaar met Struik Maaltijdsoep Tomaat