Over Struik
Onze geschiedenis
Van de eerste heldere kippensoep in 1952 tot onze prijswinnende maaltijdsoep in 2018-2019: al decennialang zorgt Struik ervoor dat je in een handomdraai iets lekkers op tafel tovert.
1950
Bernardus Struik opent de deuren van zijn Struik fabriek in Voorthuizen. Hij start met de verkoop van groenten en aardbeien in glazen potten.


1952
Het eerste Struik succes: heldere kippensoep in blik. Al mocht die toen nog kippe-soep heten.

1961
Speciaal voor het Wereldvoedselprogramma – de grootste humanitaire organisatie ter wereld die zich richt op honger en het bevorderen van voedselzekerheid – produceert Struik hele kip in blik.
1965
Directeur Bernardus Struik draagt de directie van zijn bedrijf over aan zijn zoon: Hans Struik, die dan 24 jaar oud is.

1967

De populariteit en het gebruik van ‘gemaksvoeding’ neemt toe. In 1967 start Struik met de verkoop van kant-en-klaarmaaltijden. Ping!
1970
Struik brengt zijn eerste krachtbouillon op de markt en wordt daarmee één van dé smaakmakers in de Nederlandse keukens.
1985
2000

2008
Directeur Hans Struik wordt verkozen tot Foodmanager van het Jaar; dé managementprijs in de levensmiddelensector.

2009
In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen neemt Struik de landerijen en boerderij naast het hoofdkantoor over. Bio Farm Bleekenstein wordt een biologische vleeshouwerij met runderen van het bijzondere Nederlandse ras van Blaarkoppen.

2018
Struik kiest voor dierenwelzijn en voert vanaf 2018 op alle producten het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming.
2019
Struik wint de consumentenverkiezing van Beste Product van het jaar met Struik Maaltijdsoep Tomaat.

