-
1950
Bernardus Struik opent de deuren van zijn Struik fabriek in Voorthuizen. Hij start met de verkoop van groenten en aardbeien in glazen potten.
-
1961
Speciaal voor het Wereldvoedselprogramma – de grootste humanitaire organisatie ter wereld die zich richt op honger en het bevorderen van voedselzekerheid – produceert Struik hele kip in blik.
1965
Directeur Bernardus Struik draagt de directie van zijn bedrijf over aan zijn zoon: Hans Struik, die dan 24 jaar oud is.
-
-
1967
De populariteit en het gebruik van ‘gemaksvoeding’ neemt toe. In 1967 start Struik met de verkoop van kant-en-klaarmaaltijden. Ping!
1970
Struik brengt zijn eerste krachtbouillon op de markt en wordt daarmee één van dé smaakmakers in de Nederlandse keukens.
-
1985
Vijftien jaar na de krachtbouillons introduceert Struik een nieuw product: hotdogs.
2000
Nederland is in de ban van de eeuwwisseling. Struik brengt het millennium aan tafel met speciale Millenniumsoepen.
-
2001
In 2001 opent Struik het Food Safety en Innovation Centre in Voorthuizen. Hier worden alle nieuwe producten van Struik ontwikkeld.
2003
Na 53 jaar wordt de fabriek in Voorthuizen volledig herbouwd en gemoderniseerd naar de nieuwe standaarden.
-
2008
Directeur Hans Struik wordt verkozen tot Foodmanager van het Jaar; dé managementprijs in de levensmiddelensector.
-
2018
Struik kiest voor dierenwelzijn en voert vanaf 2018 op alle producten het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming.
2019
Struik wint de consumentenverkiezing van Beste Product van het jaar met Struik Maaltijdsoep Tomaat.