Bulgur met kofte en tzatziki

Een lekker en makkelijk recept voor bulgur met kofte. Een Grieks gerecht met gehakt en tzatziki.

4 Personen

45 Minuten

Makkelijk

4 Personen

45 Minuten

Makkelijk

Ingrediënten

320 g bulgur
1 pot Krachtbouillon Rund Basis
200ml water
300g gehakt
1 tl tijm
1 tl knoflookpoeder
1 tl paprikapoeder
Snuf chilivlokken
250g Griekse yoghurt
1 komkommer
10g dille
Zout en peper

Bereiding

Doe de bulger, Krachtbouillon en het water in een pan en breng aan de kook. Draai vervolgens het vuur uit en laat de bulgur wellen.

Meng in een kom het gehakt met de tijm, knoflookpoeder, paprikapoeder en een snuf chili vlokken. Breng op smaak met zout en peper.

Vorm lange worstjes in je handen en druk de satéstokjes erin.

Verhit een grillpan op hoog vuur, draai het vuur tot middelhoog als de pan gloeiend heet is. Bak hierin de kofte gaar.

Doe de Griekse yoghurt in een kom.

Rasp de komkommer en snijd de dille fijn. Boeg beide toe aan de yoghurt met een flinke snuf zout en peper.

Serveer de bulgur met de kofte, tzatziki en eventueel een groene salade.

Gemaakt met: Krachtbouillon Basis rund

Gemaakt met: Krachtbouillon Basis rund

Bekijk onze andere recepten