Bulgur met kofte en tzatziki

0-60 minuten
Star Rating IconStar Rating IconStar Rating Icon
Gemakkelijk

Een lekker en makkelijk recept voor bulgur met kofte. Een Grieks gerecht met gehakt en tzatziki.

  • serves Voor
    4 mensen
  • clock Klaar in
    45 min

Ingrediënten

  • 320 g bulgur
  • 1 pot Krachtbouillon Rund Basis
  • 200ml water
  • 300g gehakt
  • 1 tl tijm
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • Snuf chilivlokken
  • 250g Griekse yoghurt
  • 1 komkommer
  • 10g dille
  • Zout en peper

Aan de slag!PrintPrint

  1. Doe de bulger, Krachtbouillon en het water in een pan en breng aan de kook. Draai vervolgens het vuur uit en laat de bulgur wellen.

  2. Meng in een kom het gehakt met de tijm, knoflookpoeder, paprikapoeder en een snuf chili vlokken. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Vorm lange worstjes in je handen en druk de satéstokjes erin.

  4. Verhit een grillpan op hoog vuur, draai het vuur tot middelhoog als de pan gloeiend heet is. Bak hierin de kofte gaar.

  5. Doe de Griekse yoghurt in een kom.

  6. Rasp de komkommer en snijd de dille fijn. Boeg beide toe aan de yoghurt met een flinke snuf zout en peper.

  7. Serveer de bulgur met de kofte, tzatziki en eventueel een groene salade.