Champignonrisotto met mozzarella

0-40 minuten
Star Rating IconStar Rating IconStar Rating Icon
Gemakkelijk

Een lekker en makkelijk recept voor champignonrisotto met mozzarella. Een vegetarisch gerecht met rijst, room en gemengde paddenstoelen.

  • serves Voor
    4 mensen
  • clock Klaar in
    35 min
  • veg Vegetarisch

Ingrediënten

  • klontje roomboter
  • 400 g gemengde paddenstoelen
  • 1 el verse tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 250 g risotto rijst
  • 1 pot Krachtbouillon champignon
  • 3 potten water
  • 50 ml room
  • 2 bollen mozzarella

Aan de slag!PrintPrint

  1. Giet de inhoud van een pot Krachtbouillon champignon in een pan.

  2. Voeg 3 potten water toe en breng zachtjes aan de kook.

  3. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.

  4. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook zachtjes aan.

  5. Voeg de risottorijst toe en bak 3 minuten mee.

  6. Voeg nu een lepel bouillon toe, blijf roeren tot deze volledig is opgenomen door de rijst.

  7. Voeg nu een volgende lepel bouillon toe en herhaal dit tot de risottorijst gaar is. Dit duurt in totaal ongeveer 15-20 minuten.

  8. Verhit ondertussen de roomboter in een andere pan.

  9. Bak hierin de paddenstoelen met de tijm tot deze gaar zijn.

  10. Scheur de mozzarella in stukken.

  11. Roer net voor het serveren de room door de risotto.

  12. Serveer de risotto met de paddenstoelen en de mozzarella.