Chicken pot pie

Chicken pot pie is een ovenschotel uit de Engelse keuken. Rijk gevuld met kip, romige saus, groenten en een dakje van bladerdeeg.

4 Personen

45 Minuten

Makkelijk

4 Personen

45 Minuten

Makkelijk

Ingrediënten

500 g kipfiletblokjes
500 g champignons, in plakken gesneden
3 bosuitjes, in ringen gesneden
50 g wortelen, in plakken gesneden
2 stengels bleekselderij, fijn gesneden
1 knoflookteen, fijn gesneden
5 g salie, fijn gesneden ( + 2 extra blaadjes ter decoratie)
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
2 el bloem
1 pot krachbouillon kip
2 el crème fraîche
1 rol bladerdeeg
1 ei

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verhit een klont boter in de koekenpan of wokpan op hoog vuur. Bak hier de kip, champignons, bosui, wortelen en bleekselderij in. Breng op smaak met versgemalen peper, de knoflook, salie, en gedroogde Italiaanse kruiden. Bak dit ongeveer 3 minuten.

Voeg dan de bloem, krachtbouillon kip, water en crème fraîche toe. Laat ongeveer 5 minuten indikken tot de saus wat dikker is geworden.

Doe het kipmengsel in de ovenschaal en bedek met het bladerdeeg. Bestrijk het bladerdeeg met een los geklopt ei en garneer met de twee blaadjes salie.

Bak de pie in 20 minuten gaar.

Gemaakt met: Krachtbouillon Kip

Gemaakt met: Krachtbouillon Kip

Bekijk onze andere recepten

20 min | 0-20 minuten

Runderstoof met wortel en champignon