Franse uiensoep

Een lekker en makkelijk recept voor een Franse uiensoep. Soep met uien, knoflook en laurierblaadjes.

4 Personen

50 Minuten

Makkelijk

4 Personen

50 Minuten

Makkelijk

Ingrediënten

Olijfolie
1,5 kg uien
3 laurierblaadjes
2 teentjes knoflook
150 ml droge witte wijn
1 liter water
350 ml Krachbouillon basis rund
Peper en zout

Bereiding

Maak de uien schoon en snijd in ringen.

Maak de knoflook schoon en snijd fijn.

Verhit olijfolie in een soeppan en bak hierin de uien, knoflook en laurierblaadjes in ongeveer 30 minuten goudbruin en zacht.

Blus af met de wijn en bak tot deze verdampt is.

Voeg het water en de krachtbouillon toe en laat het ongeveer 10 minuten zachtjes koken.

Verwijder de laurierblaadjes en breng de soep op smaak met zout en peper.

Gemaakt met: Krachtbouillon Basis rund

Gemaakt met: Krachtbouillon Basis rund

Bekijk onze andere recepten