Franse uiensoep

0-60 minuten
Star Rating IconStar Rating IconStar Rating Icon
Gemakkelijk

Een lekker en makkelijk recept voor een Franse uiensoep. Soep met uien, knoflook en laurierblaadjes.

  • serves Voor
    4 mensen
  • clock Klaar in
    50 min

Ingrediënten

  • Olijfolie
  • 1,5 kg uien
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 ml droge witte wijn
  • 1 liter water
  • 350 ml Krachbouillon basis rund
  • Peper en zout

Aan de slag!PrintPrint

  1. Maak de uien schoon en snijd in ringen.

  2. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.

  3. Verhit olijfolie in een soeppan en bak hierin de uien, knoflook en laurierblaadjes in ongeveer 30 minuten goudbruin en zacht.

  4. Blus af met de wijn en bak tot deze verdampt is.

  5. Voeg het water en de krachtbouillon toe en laat het ongeveer 10 minuten zachtjes koken.

  6. Verwijder de laurierblaadjes en breng de soep op smaak met zout en peper.