Gegrilde paprikasoep

0-60 minuten
Star Rating IconStar Rating IconStar Rating Icon
Gemakkelijk

Een makkelijk en lekker recept voor gegrilde paprikasoep. Een soep met room en paprika.

  • serves Voor
    4 mensen
  • clock Klaar in
    45 min

Ingrediënten

  • 4 rode paprika’s
  • 2 el olijfolie
  • Snuf zout
  • 1 pot Krachtbouillon Rund Basis
  • 3 potten water
  • 100 ml room
  • 1 tl gedroogde tijm

Aan de slag!PrintPrint

  1. Verhit de oven op 225 graden Celsius.

  2. Maak de paprika’s schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd in vieren. Doe in een ovenschaal.
    Besprenkel met de olijfolie en een snuf zout.

  3. Gril de paprika’s 25 minuten in de voorverwarmde oven.

  4. Doe de paprika’s over in een soeppan en voeg de Krachtbouillon Rund Basis en het water toe.
    Breng aan de kook, draai vervolgens het vuur laag en dat de soep ongeveer 10 minuten pruttelen.

  5. Haal de pan van het vuur, gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren.

  6. Voeg de room toe en roer er doorheen.

  7. Serveer de soep met een snufje tijm.