Gehaktballetjes met mozzarella in tomatensaus

Hoofdgerechten
Star Rating IconStar Rating IconStar Rating Icon
Gemakkelijk
  • serves Voor
    4 mensen
  • clock Klaar in
    35 min

Ingrediënten

  • 300 g gehakt
  • 1 tl oregano
  • 1 eidooier
  • Zout en peper
  • 6 bolletjes mozzarella
  • 1 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 2 tl rozemarijn
  • 2 tl oregano
  • 350 ml Struik Krachtbouillon tomaat
  • 200 ml water

Aan de slag!PrintPrint

  1. We beginnen met de tomatensaus;

  2. Maak de knoflook schoon en snipper deze.

  3. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak hierin de knoflook aan.
    Voeg de kruiden toe en bak aan.

  4. Voeg de pot Krachtbouillon en water toe, roer goed door en laat zachtjes pruttelen.

  5. Verder met de gehaktballetjes;

  6. Doe het gehakt in een kom.

  7. Voeg de oregano, eierdooier en een snuf zout en peper toe en kneed goed door.

  8. Snijd de mozzarella bolletjes doormidden.

  9. Pak wat gehakt en druk het plat tussen je handen, leg een bolletje mozzarella in het midden en vouw het gehakt er omheen. Rol tot een balletje.

  10. Herhaal met het resterende gehakt en maak zo 12 gehaktballetjes.

  11. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes rondom goudbruin.

  12. Leg ze vervolgens in de tomatensaus, doe een deksel op de pan en laat ongeveer 10-15 minuten zachtjes pruttelen tot de gehaktballetjes helemaal gaar zijn.

  13. Is de saus waterig? Bind deze dan met wat maizena.

  14. Serveer eventueel met wat verse peterselie.