Gehaktballetjes met mozzarella in tomatensaus

Een lekker en makkelijk recept voor gehaktballetjes met mozzarella in tomatensaus.

4 Personen

35 Minuten

Makkelijk

4 Personen

35 Minuten

Makkelijk

Ingrediënten

300 g gehakt
1 tl oregano
1 eidooier
Zout en peper
6 bolletjes mozzarella
1 el olijfolie
2 tenen knoflook
1 el olijfolie
2 tl rozemarijn
2 tl oregano
350 ml Struik Krachtbouillon tomaat
200 ml water

Bereiding

We beginnen met de tomatensaus;

Maak de knoflook schoon en snipper deze.

Verhit olijfolie in een koekenpan en bak hierin de knoflook aan.
Voeg de kruiden toe en bak aan.

Voeg de pot Krachtbouillon en water toe, roer goed door en laat zachtjes pruttelen.

Verder met de gehaktballetjes;

Doe het gehakt in een kom.

Voeg de oregano, eierdooier en een snuf zout en peper toe en kneed goed door.

Snijd de mozzarella bolletjes doormidden.

Pak wat gehakt en druk het plat tussen je handen, leg een bolletje mozzarella in het midden en vouw het gehakt er omheen. Rol tot een balletje.

Herhaal met het resterende gehakt en maak zo 12 gehaktballetjes.

Verhit olijfolie in een koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes rondom goudbruin.

Leg ze vervolgens in de tomatensaus, doe een deksel op de pan en laat ongeveer 10-15 minuten zachtjes pruttelen tot de gehaktballetjes helemaal gaar zijn.

Is de saus waterig? Bind deze dan met wat maizena.

Serveer eventueel met wat verse peterselie.

Gemaakt met: Krachtbouillon Tomaat

Gemaakt met: Krachtbouillon Tomaat

Bekijk onze andere recepten