Groene aspergesoep

0-40 minuten
Star Rating IconStar Rating IconStar Rating Icon
Gemakkelijk
  • serves Voor
    4 mensen
  • clock Klaar in
    25 min

Ingrediënten

  • - 350 g groene asperges
  • - 1 el olijfolie
  • 1 pot krachtbouillon kip
  • 3 potten water
  • 200 g doperwten
  • 75 ml slagroom
  • 4 el verse dille

Aan de slag!PrintPrint

  1. Snijd de groene asperges in stukken van ongeveer 2 centimeter.

  2. Verhit olijfolie in een soeppan en bak hierin de asperge 2 minuten aan.

  3. Voeg de krachtbouillon kip en het water toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken.

  4. Verhit een pannetje met water en kook hierin de doperwten gaar.

  5. Hak de dille grof.

  6. Haal de pan met soep van het vuur en gebruik een staafmixer om de soep te pureren.
    Schep vervolgens de doperwten door de soep.

  7. Serveer de soep met de slagroom en dille.