Tortillataart


Een lekker recept voor groene groenterisotto met gamba’s. Gemaakt met groene asperges, doperwten en gamba’s met kruiden.
Giet de inhoud van een pot Krachtbouillon Groente in een pan.
Voeg 3 potten water toe en breng zachtjes aan de kook.
Maak de knoflook schoon en snijd fijn.
Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook zachtjes aan.
Voeg de risottorijst toe en bak 3 minuten mee.
Voeg nu een lepel bouillon toe, blijf roeren tot deze volledig is opgenomen door de rijst.
Voeg nu een volgende lepel bouillon toe en herhaal dit tot de risottorijst gaar is. Dit duurt in totaal ongeveer 15-20 minuten.
Kook ondertussen de doperwten gaar in een pannetje met ruim water.
Snijd de asperges in stukken.
Verhit een pan met een klein beetje olijfolie en bak hierin de asperges even aan.
Roer er dan de geraspte Parmezaanse kaas doorheen. En vervolgens de doperwten en de groene asperges.
Bak de gamba’s aan in een koekenpan.
Serveer de risotto met de gamba’s.