
Italiaanse paddenstoelensoep
Een lekker en makkelijk recept voor Italiaanse paddenstoelensoep. Een vegetarische soep met Italiaanse kruiden en paddenstoelen.
Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 400 g paddenstoelen
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 4 el verse Italiaanse kruiden
- 800 ml water
- 350 ml Krachbouillon champignon
- 80 ml kookroom
- Zout en peper
Aan de slag!
Maak de paddenstoelen schoon en snijd in stukken.
Snipper de ui en snijd de knoflookteentjes fijn. Hak de Italiaanse kruiden fijn.
Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de paddenstoelen, ui, knoflook en kruiden aan.
Voeg water en krachtbouillon champignon toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag zodra de soep kookt en laat 12 minuten zachtjes doorkoken.
Roer de kookroom er doorheen.
Breng op smaak met een snuf zout en peper.