Kip Alfredo Pasta

Kip Pasta Alfredo is een pasta met kip en een romige saus. Het originele gerecht is ooit in 1914 bedacht in Rome, maar Struik heeft hier haar eigen twist aan gegeven.

4 Personen

25 Minuten

Medium

4 Personen

25 Minuten

Medium

Ingrediënten

300 g gedroogde linguine
300 g kippendij
1 knoflookteen, fijn gesneden
50 g roomboter
50 g bloem
1 pot Krachtbouillon kip
2 el crème fraîche
10 g verse krulpeterselie, vers gesneden

Bereiding

Kook de pasta zoals op de verpakking vermeld staat.

Verhit een el zonnebloemolie in een koekenpan en bak hier de kippendij goud bruin in.

Bak de knoflook in een sauspan in de roomboter. Roer hier de bloem doorheen.

Voeg dan de krachtbouillon en het water toe. Roer door met een garde tot er geen klontjes meer inzitten.

Giet de pasta af. Snijd de kippendij in reepjes. Doe de linguine met de kippendij in de koekenpan en giet hier de saus overheen samen met de crème fraîche. Breng op smaak met de peterselie en versgemalen peper. Meng de pasta met de saus.

Gemaakt met: Krachtbouillon Kip

Gemaakt met: Krachtbouillon Kip

Bekijk onze andere recepten

20 min | 0-20 minuten

Runderstoof met wortel en champignon