Kip teriyaki met rijst

Een recept voor kip teriyaki met rijst. Gemaakt van kip met sojasaus, kastanjechampignons en taugé.

4 Personen

45 Minuten

Medium

4 Personen

45 Minuten

Medium

Ingrediënten

120 ml sojasaus
1 pot Krachtbouillon Kip
1 pot water
2 el suiker
1 groene paprika
400 g kipfilet
250 g kastanje champignons
125 g tauge
Maizena

Bereiding

Doe sojasaus, Krachtbouillon kop, water en de suiker in een steelpannetje en breng aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken.

Verhit wat olijfolie in een koekenpan.

Snijd de kipfilet in stukjes en bak deze rondom bruin en gaar.

Maak de paprika schoon en snijd in dunne reepjes. Voeg toe aan de pan en roer door.

Maak de champignons schoon en snijd in plakken,voeg ook toe aan de pan.

Voeg de saus toe en laat alles minimaal 15 minuten zachtjes pruttelen. Voeg dan de taugé toe en warm even door.

Schep de groenten en kip uit de pan en bind de saus met wat maizena.

Gemaakt met: Krachtbouillon Kip

Gemaakt met: Krachtbouillon Kip

Bekijk onze andere recepten

20 min | 0-20 minuten

Runderstoof met wortel en champignon