Kip teriyaki met rijst

0-60 minuten
Star Rating IconStar Rating Icon
Medium

Een recept voor kip teriyaki met rijst. Gemaakt van kip met sojasaus, kastanjechampignons en taugé.

  • serves Voor
    4 mensen
  • clock Klaar in
    45 min

Ingrediënten

  • 120 ml sojasaus
  • 1 pot Krachtbouillon Kip
  • 1 pot water
  • 2 el suiker
  • 1 groene paprika
  • 400 g kipfilet
  • 250 g kastanje champignons
  • 125 g tauge
  • Maizena

Aan de slag!PrintPrint

  1. Doe sojasaus, Krachtbouillon kop, water en de suiker in een steelpannetje en breng aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken.

  2. Verhit wat olijfolie in een koekenpan.

  3. Snijd de kipfilet in stukjes en bak deze rondom bruin en gaar.

  4. Maak de paprika schoon en snijd in dunne reepjes. Voeg toe aan de pan en roer door.

  5. Maak de champignons schoon en snijd in plakken,voeg ook toe aan de pan.

  6. Voeg de saus toe en laat alles minimaal 15 minuten zachtjes pruttelen. Voeg dan de taugé toe en warm even door.

  7. Schep de groenten en kip uit de pan en bind de saus met wat maizena.

  8. Serveer de kip teriyaki met rijst.