Marokkaanse gehaktballetjes met couscous

Avontuurlijk
Star Rating IconStar Rating Icon
Medium

Een recept voor lekkere Marokkaanse gehaktballetjes met couscous. Makkelijk om klaar te maken en nog lekkerder met flatbread of naan brood.

  • serves Voor
    4 mensen
  • clock Klaar in
    45 min

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 1 ei
  • 3 el paneermeel
  • 2,5 tl ras el hanout
  • Snufje chilivlokken
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl olijfolie
  • 1 pot Krachtbouillon Tomaat
  • Kwart pot water
  • 1 tl ras el hanout
  • 250 g couscous
  • 2 lente uitjes
  • 4 flatbreads/naan brood

Aan de slag!PrintPrint

  1. Doe alle ingrediënten voor de gehaktballetjes in een kom en kneed goed door elkaar. Is het nog erg nat? Voeg dan wat extra paneermeel toe.

  2. Rol het gehakt tot 20 gehaktballetjes.

  3. Verhit een pan op middelhoog vuur en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin. Haal uit de pan.

  4. Snipper de knoflook. Fruit deze aan in de olijfolie.

  5. Voeg de Krachtbouillon Tomaat, water en ras el hanout toe en breng zachtjes aan de kook. Draai dan het vuur laag, leg de gehaktballetjes in de saus en laat ongeveer 15-20 minuten zachtjes pruttelen.

  6. Gaar de couscous zoals aangegeven op de verpakking.

  7. Snijd de lente ui in dunne ringen en verwarm eventueel het brood.

  8. Serveer de Marokkaanse gehaktballetjes met de couscous en het brood. Garneer met de lente ui.