Vegetarisch

Minestronesoep

Een lekker en makkelijk recept voor minestronesoep. Een vegetarische soep met courgette, knolselderij en wortels.


Vegetarisch

4 Personen

45 Minuten

Makkelijk

4 Personen

45 Minuten

Makkelijk

Ingrediënten

1 ui
1 teentje knoflook
1 el olijfolie
100 g rundergehakt
1 tl tijm
1 tl rozemarijn
Halve knolselderij
Halve courgette
200 g doperwten
150 g worteltjes
1 pot Krachtbouillon tomaat
3 potten water
Verse basilicum (ter garnering)
Parmezaanse kaas (ter garnering)

Bereiding

Snipper de ui en snijd de knoflookteentjes fijn.

Verhit olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook aan.

Voeg als deze gaar zijn de kruiden en het rundergehakt toe en bak deze rul.

Maak de knolselderij, courgette en worteltjes schoon en snijd in kleine blokjes, ongeveer ter grootte van de erwten.

Voeg de groenten toe aan de pan en bak 5 minuten mee.

Voeg de pot Krachtbouillon tomaat en 3 potten water toe en breng langzaam aan de kook. Draai het vuur laag zodra het kookt en laat ongeveer 30 minuten zachtjes pruttelen.

Serveer de soep met enkele basilicum blaadjes en geraspte Parmezaanse kaas naar wens.

Gemaakt met: Krachtbouillon Tomaat

Gemaakt met: Krachtbouillon Tomaat

Bekijk onze andere recepten