Paella met kip

0-60 minuten
Star Rating IconStar Rating Icon
Medium
  • serves Voor
    4 mensen
  • clock Klaar in
    35 min

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 300 g kipfilet in blokjes
  • 1 buisje saffraan
  • 2 paprika’s
  • 200 g tomatenblokjes uit blik
  • 300 g rijst
  • 1 pot Krachtbouillon Kip
  • 2 potten water
  • 300 g erwten
  • Handje peterselie

Aan de slag!PrintPrint

  1. Maak de ui schoon en snipper deze. Week de saffraan in 1 el heet water.

  2. Verhit olijfolie in een pan met dikke bodem. Bak hierin de kipfilet en de ui aan met een snuf peper en zout.

  3. Voeg de rijst toe en bak een minuutje mee.

  4. Maak de paprika’s schoon en snijd in kleine blokjes.

  5. Voeg de saffraan, paprika, tomatenblokjes, Krachtbouillon Kip en water toe. (voeg zoveel water toe als nodig is om te zorgen dat alles bedekt is).

  6. Roer goed door en laat 20 minuutjes zachtjes pruttelen met de deksel op de pan. Roer regelmatig goed door.

  7. Kook de erwtjes beetgaar en voeg net voor het serveren toe aan de paella.

  8. Serveer de paella met de peterselie.