Pappardelle met rund en pompoen

0-60 minuten
Star Rating IconStar Rating IconStar Rating Icon
Easy

Een lekker en makkelijk recept voor pappardelle met rund en pompoen. Pasta met gehakt en pompoen, met een tomatensaus.

  • serves Serves
    4 people
  • clock Make in
    50 min

Ingredients

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 1 el basilicum
  • 400 g rundergehakt
  • 100 g tomatenpuree
  • 1 pot Krachtbouillon rund
  • 2 potten water
  • 400 g pompoenblokjes
  • Eventueel bindmiddel
  • 400 g pappardelle
  • Naar smaak parmezaanse kaas

Prearation and methodPrintPrint

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

  2. Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de ui en knoflook aan.
    Als de ui glazig ziet voeg je de basilicum toe en bak deze 1 minuutje mee.

  3. Voeg het gehakt toe en bak rul.

  4. Voeg de tomatenpuree toe en bak ongeveer een minuut mee.

  5. Vervolgens mag de Krachtbouillon Rund, het water, een snuf peper en de pompoenblokjes erbij.
    Roer goed door en breng langzaam aan de kook. Draai dan het vuur laag, en laat het ongeveer 15-20 minuten zachtjes pruttelen tot de pompoen gaar is.

  6. Bind eventueel de saus met bindmiddel als deze nog erg waterig is.

  7. Kook ondertussen de pappardelle beetgaar en giet af.

  8. Serveer de pappardelle met de saus en parmezaanse kaas.