Pappardelle met rund en pompoen

Een lekker en makkelijk recept voor pappardelle met rund en pompoen. Pasta met gehakt en pompoen, met een tomatensaus.

4 Personen

50 Minuten

Makkelijk

4 Personen

50 Minuten

Makkelijk

Ingrediënten

1 ui
1 teentje knoflook
1 el olijfolie
1 el basilicum
400 g rundergehakt
100 g tomatenpuree
1 pot Krachtbouillon rund
2 potten water
400 g pompoenblokjes
Eventueel bindmiddel
400 g pappardelle
Naar smaak parmezaanse kaas

Bereiding

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de ui en knoflook aan.
Als de ui glazig ziet voeg je de basilicum toe en bak deze 1 minuutje mee.

Voeg het gehakt toe en bak rul.

Voeg de tomatenpuree toe en bak ongeveer een minuut mee.

Vervolgens mag de Krachtbouillon Rund, het water, een snuf peper en de pompoenblokjes erbij.
Roer goed door en breng langzaam aan de kook. Draai dan het vuur laag, en laat het ongeveer 15-20 minuten zachtjes pruttelen tot de pompoen gaar is.

Bind eventueel de saus met bindmiddel als deze nog erg waterig is.

Kook ondertussen de pappardelle beetgaar en giet af.

Serveer de pappardelle met de saus en parmezaanse kaas.

Gemaakt met: Krachtbouillon Rund

Gemaakt met: Krachtbouillon Rund

Bekijk onze andere recepten