Pasta met champignonsaus

0-40 minuten
Star Rating IconStar Rating IconStar Rating Icon
Gemakkelijk

Een lekker en makkelijk recept voor pasta met champignonsaus. Een vegetarische pasta met kastanjechampignons.

  • serves Voor
    4 mensen
  • clock Klaar in
    30 min
  • veg Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 250 g kastanje champignons
  • 1 el olijfolie
  • 1,5 el verse tijm
  • 1 pot krachtbouillon champignon
  • 120 ml water
  • 120 ml slagroom
  • 350 g penne

Aan de slag!PrintPrint

  1. Snipper de ui.

  2. Maak de champignons schoon en snijd in vieren.

  3. Kook de penne zoals aangegeven op de verpakking.

  4. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de knoflook zachtjes aan.

  5. Voeg de champignons en de tijm toe en bak tot de champignons bijna gaar zijn.

  6. Voeg de krachtbouillon champignon, water en de slagroom toe samen met een snuf peper.

  7. Roer goed door elkaar en laat ongeveer 6-10 minuten zachtjes koken.

  8. Serveer de penne met de champignonsaus en garneer eventueel met wat extra verse tijm.