Vegetarisch

Pompoensoep met bacon

Een heerlijk en makkelijk recept voor zelfgemaakte pompoensoep met bacon. Krijg je ook al zin in de herfst?


Vegetarisch

4 Personen

35 Minuten

Makkelijk

4 Personen

35 Minuten

Makkelijk

Ingrediënten

2 rode uien
1 el olijfolie
1 flespompoen
1 tl ras el hanout
0,5 tl paprikapoeder
1 pot krachtbouillon groente
2,5 pot water
50 g ontbijtspek

Bereiding

Maak de uien schoon en snijd in stukken.

Schil de pompoen, schep de pitten eruit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

Verhit een soeppan met de olijfolie op middelhoog vuur.

Voeg de ui en pompoen toe en bak 3 minuten aan.

Voeg de ras el hanout en paprikapoeder toe en bak kort mee.

Voeg de krachtbouillon groente en water toe en breng het geheel aan de kook. Draai vervolgens het vuur laag en laat de soep 20 minuten zachtjes pruttelen.

Bak ondertussen de ontbijtspek krokant in een koekenpan.

Laat uitlekken op een velletje keukenpapier en snijd vervolgens in dunne reepjes.

Haal de pan soep van het vuur en gebruik een staafmixer om de soep te pureren.

Serveer de soep met de reepjes bacon.

Gemaakt met: Krachtbouillon Groente

Gemaakt met: Krachtbouillon Groente

Bekijk onze andere recepten