Pompoenstoof met couscous

0-60 minuten
Star Rating IconStar Rating Icon
Medium

Een lekker recept voor pompoenstoof met couscous. Een stoof met pompoen en couscous.

  • serves Serves
    4 people
  • clock Make in
    50 min

Ingredients

  • 1 venkel
  • 1 fles pompoen
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 0,5 tl komijn
  • 0,5 tl kardemom
  • 0,5 tl kaneel
  • 1 pot Krachtbouillon basis rund
  • 600 ml water
  • Optioneel: bindmiddel
  • 300 g couscous (te serveren)
  • 10 g verse peterselie (te serveren)
  • 1 citroen (te serveren)

Prearation and methodPrintPrint

  1. Maak de venkel schoon en snijd in dunne repen.
    Schil de pompoen, schep de pitten eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes.

  2. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en bak hierin de venkel en pompoen 3 minuten aan op middelhoog vuur. Blijf goed roeren.

  3. Voeg de specerijen toe en bak 1 minuut mee.

  4. Voeg de krachtbouillon basis rund en het water toe en breng het aan de kook. Draai vervolgens het vuur laag en laat minimaal 25 minuten zachtjes pruttelen, tot de pompoen gaar is.

  5. Bind eventueel de saus als deze nog erg waterig is.

  6. Bereid de couscous zoals aangegeven op de verpakking.

  7. Hak de peterselie fijn. Snijd de citroen doormidden en de helft in partjes.

  8. Schep de peterselie door de couscous en pers de halve citroen erboven uit. Voeg een snuf zout toe en roer alles goed door elkaar. Serveer de pompoenstoof met de couscous en een partje citroen.