Thaise pompoensoep

Pompoensoep maken? Maak dan deze pompoensoep in een nieuw jasje.

4 personen

40 minuten

Makkelijk

4 personen

40 minuten

Makkelijk

Ingrediënten

1 pot Krachtbouillon kip
850g flespompoen
1 ui
2 tenen knoflook
70g gele curry pasta
400 ml kokosmelk
10g koriander

Bereiding

Maak de ui en knoflook schoon en snipper deze.

Verhit een scheut olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook aan. Voeg de gele curry pasta toe en bak even mee.

Was ondertussen de pompoen en halveer in de lengte. Verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel. Laat de schil zitten. Snijd beide helften in blokjes van 2 cm.

Doe de pompoenblokjes en gele currypasta bij de ui en knoflook.

Blus af met de Krachtbouillon kip, water en kokosmelk en breng aan de kook. Zodra de soep kookt draai je het vuur laag en laat deze 30 minuten pruttelen.

Pureer de soep met de staafmixer en bestrooi met de koriander.

Gemaakt met: Krachtbouillon Kip

Gemaakt met: Krachtbouillon Kip

Bekijk onze andere recepten

20 min | 0-20 minuten

Runderstoof met wortel en champignon