Risotto met pesto

Hoofdgerechten
Star Rating IconStar Rating IconStar Rating Icon
Gemakkelijk

Een lekker en makkelijk recept voor risotto met pesto. Een vegetarisch gerecht met Parmezaanse kaas en pijnboompitten.

  • serves Voor
    4 mensen
  • clock Klaar in
    40 min
  • veg Vegetarisch

Ingrediënten

  • 350 ml Krachtbouillon groente
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 250 g risottorijst
  • 5 tl pesto
  • 85 ml slagroom
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 4 el pijnboompitten

Aan de slag!PrintPrint

  1. Giet de inhoud van een pot Krachtbouillon groente in een pan.

  2. Voeg 3 potten water toe en breng zachtjes aan de kook.

  3. Maak de ui en knoflook schoon en snipper deze.

  4. Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook aan.

  5. Voeg de risottorijst toe en bak 3 minuten mee.

  6. Voeg nu een lepel bouillon toe, blijf roeren tot deze volledig is opgenomen door de rijst.

  7. Voeg nu een volgende lepel bouillon toe en herhaal dit tot de risottorijst gaar is. Dit duurt in totaal ongeveer 15-20 minuten.

  8. Roer er dan de pesto, slagroom en geraspte Parmezaanse kaas doorheen

  9. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en garneer hiermee de risotto.