Risotto met tomaat en champignons

Een makkelijk en lekker recept voor risotto met tomaat en champignon. Gemaakt met champignons, tomaat en Parmezaanse kaas.

4 Personen

40 Minuten

Makkelijk

4 Personen

40 Minuten

Makkelijk

Ingrediënten

1 ui
2 el olijfolie
250g risotto rijst
1 bakje cherry tomaatjes
250g champignons
1 tl oregano
1 pot Krachtbouillon rund basis
3 potten water
30g parmezaanse kaas, geraspt

Bereiding

Maak de champignons schoon en snijd in vieren.

Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak hierin de champignons aan met de oregano.

Giet de inhoud van een pot Krachtbouillon Rund Basis in een pan. Voeg 3 potten water toe en breng zachtjes aan de kook.

Maak de ui schoon en snipper deze.

Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de ui zachtjes aan. Voeg de risottorijst toe en bak 3 minuten mee.

Voeg nu een lepel bouillon toe, blijf roeren tot deze volledig is opgenomen door de rijst. Voeg nu een volgende lepel bouillon toe en herhaal dit tot de risottorijst gaar is. Dit duurt in totaal ongeveer 15-20 minuten.

Snijd de tomaatjes doormidden.

Roer net voor het serveren de parmezaanse kaas, champignons en tomaten door de risotto.

Gemaakt met: Krachtbouillon Basis rund

Gemaakt met: Krachtbouillon Basis rund

Bekijk onze andere recepten