Romige champignonsaus

Vegetarisch of vegan
Star Rating IconStar Rating IconStar Rating Icon
Gemakkelijk

Een lekker en makkelijk recept voor romige champignonsaus. Een vegetarische soep met champignons.

  • serves Voor
    4 mensen
  • clock Klaar in
    30 min
  • veg Vegetarisch

Ingrediënten

  • 25 g roomboter
  • 250 g champignons
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl tijm
  • 25 g bloem
  • 100 ml slagroom
  • 100 ml Krachtbouillon champignon
  • 150 ml water

Aan de slag!PrintPrint

  1. Snijd de champignons in fijne stukken.

  2. Maak de ui en knoflook schoon en snipper deze.

  3. Verhit de roomboter in een koekenpan en voeg champignons, ui, knoflook en tijm toe.

  4. Bak enkele minuten aan.

  5. Voeg de bloem toe en blijf goed roeren.

  6. Al roerend voeg je de slagroom, Krachtbouillon champignon en het water toe. Breng langzaam aan de kook en laat 5 minuten doorkoken.

  7. Breng de saus op smaak met peper en zout.