Romige Kippenragout

0-20 minuten
Star Rating IconStar Rating IconStar Rating Icon
Easy

Een lekker en makkelijk recept voor romige kippenragout. Heerlijk voor bij de feestdagen.

  • serves Serves
    4 people
  • clock Make in
    20 min

Ingredients

  • 1 ui
  • 25 g roomboter
  • 40 g bloem
  • 200 ml water
  • 150 ml Krachtbouillon kip
  • 100 ml slagroom
  • Peper
  • Handje peterselie

Prearation and methodPrintPrint

  1. Maak de ui schoon en snipper deze.

  2. Smelt de roomboter in een koekenpan en fruit hierin de gesnipperde ui aan.

  3. Roer de bloem er doorheen tot deze lichtbruin kleurt.

  4. Voeg water, Krachtbouillon en slagroom toe en laat alles 5 minuten zachtjes doorkoken.

  5. Breng de ragout op smaak met peper.

  6. Hak de peterselie grof en serveer bij de ragout.