Romige tomatensoep met bladerdeeg dakje

0-60 minuten
Star Rating IconStar Rating IconStar Rating Icon
Gemakkelijk

Een lekker en makkelijk recept voor romige tomatensoep met bladerdeeg dakje. Een vegetarische soep die in 45 minuten klaar is.

  • serves Voor
    4 mensen
  • clock Klaar in
    45 min
  • veg Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 1 teentjes knoflook
  • 1 el basilicum
  • 1 pot Krachtbouillon tomaat
  • 4 potten water
  • 200 ml kookroom
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei

Aan de slag!PrintPrint

  1. Snijd de knoflook fijn.

  2. Verhit olijfolie in een soeppan en bak hierin de knoflook aan. Voeg de basilicum toe en bak een minuutje mee.

  3. Voeg de Krachtbouillon Tomaat en het water toe en breng langzaam aan de kook. Draai dan het vuur laag en laat zachtjes koken.

  4. Ontdooi de bladerdeeg velletjes.

  5. Snijd er een half rondje (of andere vormpjes) ui en leg op de bakplaat.

  6. Klop het ei los en bestrijk hier de bladerdeeg mee.

  7. Bak het bladerdeeg gaar zoals aangegeven op de verpakking.

  8. Roer net voor het serveren de kookroom door de soep.