Vegetarisch

Romige tomatensoep met bladerdeeg dakje

Een lekker en makkelijk recept voor romige tomatensoep met bladerdeeg dakje. Een vegetarische soep die in 45 minuten klaar is.


Vegetarisch

4 Personen

45 Minuten

Makkelijk

4 Personen

45 Minuten

Makkelijk

Ingrediënten

1 el olijfolie
1 teentjes knoflook
1 el basilicum
1 pot Krachtbouillon tomaat
4 potten water
200 ml kookroom
4 plakjes bladerdeeg
1 ei

Bereiding

Snijd de knoflook fijn.

Verhit olijfolie in een soeppan en bak hierin de knoflook aan. Voeg de basilicum toe en bak een minuutje mee.

Voeg de Krachtbouillon Tomaat en het water toe en breng langzaam aan de kook. Draai dan het vuur laag en laat zachtjes koken.

Ontdooi de bladerdeeg velletjes.

Snijd er een half rondje (of andere vormpjes) ui en leg op de bakplaat.

Klop het ei los en bestrijk hier de bladerdeeg mee.

Bak het bladerdeeg gaar zoals aangegeven op de verpakking.

Roer net voor het serveren de kookroom door de soep.

Gemaakt met: Krachtbouillon Tomaat

Gemaakt met: Krachtbouillon Tomaat

Bekijk onze andere recepten