Runderstoof met wortel en champignon

Een lekker en makkelijk recept voor runderstoof met wortel en kastanjechampignon. Een stoofpotje gemaakt van verschillende groentes.

4 Personen

20 Minuten

Medium

4 Personen

20 Minuten

Medium

Ingrediënten

650 g runderlappen
1 klontje boter
2 uien
1 teentje knoflook
1 el Zwolsche stoof (specerijenmengsel)
1 el tomatenpuree
2 grote winterpenen
1 pot Krachtbouillon Rund
1,5 pot water

Bereiding

Verhit de boter in een pan met dikke bodem.

Snijd de runderlappen in stukjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter. Bak deze rondom bruin in de pan en bestrooi met een snuf zout en peper.

Maak de uien schoon en snijd in 6 stukken. Maak de knoflook schoon en snijd in grove stukken. Voeg toe aan het vlees en bak een minuutje mee.

Voeg dan de tomatenpuree en specerijen toe en bak 2 minuten mee, blijf goed roeren.

Schil de winterpeen en snijd in dikke plakken. Voeg toe en bak 1 minuutje mee.

Voeg dan de Krachtbouillon Rund en het water toe samen met de laurierblaadjes. Breng langzaam aan de kook. Draai dan het vuur laag en laat minimaal 3-4 uur pruttelen.

Maak de champignons schoon en snijd in kwarten.

Gemaakt met: Krachtbouillon Rund

Gemaakt met: Krachtbouillon Rund

Bekijk onze andere recepten