Runderstoof met wortel en champignon

Een lekker en makkelijk recept voor runderstoof met wortel en kastanjechampignon. Een stoofpotje gemaakt van verschillende groentes.

4 Personen

20 Minuten

Medium

4 Personen

20 Minuten

Medium

Ingrediënten

650 g runderlappen
1 klontje boter
2 uien
1 teentje knoflook
1 el Zwolsche stoof (specerijenmengsel)
1 el tomatenpuree
2 grote winterpenen
1 pot Krachtbouillon Rund
1,5 pot water
2 laurierblaadjes
250 g kastanje champignons

Bereiding

Verhit de boter in een pan met dikke bodem.

Snijd de runderlappen in stukjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter. Bak deze rondom bruin in de pan en bestrooi met een snuf zout en peper.

Maak de uien schoon en snijd in 6 stukken. Maak de knoflook schoon en snijd in grove stukken. Voeg toe aan het vlees en bak een minuutje mee.

Voeg dan de tomatenpuree en specerijen toe en bak 2 minuten mee, blijf goed roeren.

Schil de winterpeen en snijd in dikke plakken. Voeg toe en bak 1 minuutje mee.

Voeg dan de Krachtbouillon Rund en het water toe samen met de laurierblaadjes. Breng langzaam aan de kook. Draai dan het vuur laag en laat minimaal 3-4 uur pruttelen.

Maak de champignons schoon en snijd in kwarten.

Voeg ongeveer 30 minuten voor het serveren de champignons toe en roer goed door.

Bind eventueel de saus af met wat maizena.

Gemaakt met: Krachtbouillon Rund

Gemaakt met: Krachtbouillon Rund

Bekijk onze andere recepten