Shepherd’s pie

0-60 minuten
Star Rating IconStar Rating Icon
Medium

Een lekker recept uit de Engelse keuken voor Shepherd’s pie. Een hartige taart gemaakt met gehakt en aardappelen.

  • serves Voor
    4 mensen
  • clock Klaar in
    50 min

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 300 g gehakt
  • 300 g erwten
  • 1 winterpeen
  • 140 g mais
  • 1 tl tijm
  • 1 tl oregano
  • 1 pot Krachtbouillon Basis Rund
  • 1 pot water
  • 900 g aardappelen
  • 1 klontje roomboter
  • Scheutje melk
  • 3 el panko

Aan de slag!PrintPrint

  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in een pan met ruim water en zout. Giet af, laat uitwasemen en pureer ze met de roomboter en melk tot een romige puree. Breng op smaak met peper en zout.

  2. Snipper de ui. Schil de winterpeen en snijd in kleine blokjes. Laat de mais uitlekken.

  3. Verhit een beetje olie in een pan en fruit hierin de ui aan.

  4. Voeg het gehakt toe en bak rul. Breng op smaak met de tijm en oregano.

  5. Voeg de erwten, winterpeen, Krachtbouillon Rund Basis en water toe en breng aan de kook. Draai dan het vuur laag en laat 20 minuten zachtjes pruttelen. Voeg dan de mais toe en roer goed door.

  6. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

  7. Verdeel het gehaktmengsel over 4 ramekins of 1 grote ovenschaal. Verdeel daar overheen het gehakt en bestrooi met de panko.

  8. Bak de Shepherd’s pie 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.