Spinazie lasagne

0-60 minuten
Star Rating IconStar Rating IconStar Rating Icon
Gemakkelijk

Een lekker en makkelijk gerecht voor spinazie lasagne. Een vegetarische gerecht met spinazie, tomaat en courgette.

  • serves Voor
    4 mensen
  • clock Klaar in
    70 min
  • veg Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 750 g diepvries spinazie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl basilicum
  • 1 tl tijm
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 pot Krachtbouillon Tomaat
  • 2 potten water
  • Optioneel: bindmiddel
  • 15 lasagne vellen

Aan de slag!PrintPrint

  1. Laat de spinazie ontdooien in een vergiet zodat zoveel mogelijk overtollig vocht al kan weglopen.

  2. Snijd de courgette in plakken.

  3. Verhit een grillpan op hoog vuur en grill hierin de courgette gaar.

  4. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

  5. Verhit olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook aan.

  6. Voeg, zodra de ui gaar is, de basilicum en tijm toe en bak een minuutje mee.

  7. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, Krachtbouillon Tomaat, een snuf zout en peper en water toe en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag zodra het kookt en laat ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen.

  8. Bind eventueel de saus met bindmiddel als deze nog erg waterig is.

  9. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

  10. Verdeel wat tomatensaus over de bodem van een ovenschaal zodat deze bedekt is.

  11. Leg daar lasagne vellen op.

  12. Knijp zoveel mogelijk vocht uit de spinazie en verdeel de helft over de schotel. Leg daarop de courgette plakken en verdeel er wat saus over.

  13. Leg er lasagne vellen op. Knijp zoveel mogelijk vocht uit de andere helft van de spinazie en verdeel over de schotel. Verdeel er weer saus over.

  14. Dek weer af met lasagne vellen en verdeel de resterende saus erover.

  15. Bestrooi met de geraspte kaas.

  16. Bak de lasagne in 30 minuten goudbruin en gaar in het midden van de voorverwarmde oven.

  17. Laat de lasagne 5 minuten staan voordat je deze serveert.