Kippenstoof met couscous

Een lekker recept voor kippenstoof met couscous. Een stoofpotje met kip, couscous en sperziebonen.

4 Personen

40 Minuten

Medium

4 Personen

40 Minuten

Medium

Ingrediënten

1 ui
1 el olijfolie
320 g kipfilet, in reepjes
1 el tomatenpuree
1 tl ras el hanout
300 g sperziebonen
1 pot Krachtbouillon Kip
2 potten water
250 g couscous
1 limoen

Bereiding

Verhit de olijfolie in een pan.

Snipper de ui en fruit deze aan in de pan. Voeg de kipfilet toe en bak mee tot deze rondom gegaard is.

Voeg tomatenpuree en ras el hanout toe en bak 1 minuut mee, terwijl je goed roert.

Voeg de Krachtbouillon Kip en het water toe.

Snijd de uiteindes van de sperziebonen en vervolgens doormidden, voeg toe aan de pan. Laat alles ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen.

Voeg dan de couscous toe en draai het vuur uit. Roer goed door en laat even wellen.

Snijd de limoen in partjes en serveer het stoofpotje met een partje limoen.

Gemaakt met: Krachtbouillon Kip

Gemaakt met: Krachtbouillon Kip

Bekijk onze andere recepten