Taco’s met runderchili

Een lekker en makkelijk recept voor taco’s met runderchili. Gemaakt van gehakt, tomaat, bonen en mais.

4 Personen

50 Minuten

Makkelijk

4 Personen

50 Minuten

Makkelijk

Ingrediënten

1 ui
1 teentje knoflook
1 el olijfolie
300 g rundergehakt
1 el picadillo kruiden
400 g tomatenblokjes in blik
1 pot Krachtbouillon rund
225 g rode en bruine bonen mix
150 g mais
8 kleine wraps
Halve krop ijsbergsla
200 g creme fraiche
Handje verse peterselie
1 limoen

Bereiding

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

Verhit olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook aan.

Voeg als deze gaar zijn het rundergehakt toe en bak deze rul.

Voeg de picadillo kruiden toe en bak een klein minuutje mee.

Voeg dan de tomatenblokjes en krachtbouillon rund toe en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en laat het 15-20 minuten zachtjes pruttelen.

Laat de bonen en de mais uitlekken in een vergiet.

Voeg de bonen en mais toe aan de chili en verwarm nog eens goed door.

Voor het serveren: Verhit de wraps zoals aangegeven op de verpakking.

Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes en hak de peterselie grof. Snijd de limoen in partjes.

Serveer de runderchili in de wraps met ijsbergsla, crème fraîche en garneer met de peterselie. Serveer het met een limoenpartje erbij.

Gemaakt met: Krachtbouillon Rund

Gemaakt met: Krachtbouillon Rund

Bekijk onze andere recepten