Thaise Kippensoep

Huisgemaakte soepen
Star Rating IconStar Rating IconStar Rating Icon
Gemakkelijk

Een lekker en makkelijk recept voor Pittige Thaise kippensoep (Tom Kha Kai). Gemaakt met kokosmelk, Thaise Roerbakmix en koriander.

  • serves Voor
    4 mensen
  • clock Klaar in
    20 min

Ingrediënten

  • 350 ml Krachtbouillon kip
  • 3 potten water
  • 400 g Thaise roerbakmix
  • 250 ml kokosmelk
  • 50ml sojasaus
  • 2 theelepels sambal
  • Handje koriander

Aan de slag!PrintPrint

  1. Doe de inhoud van de pot Krachtbouillon kip in een pan en voeg 3 potten water toe.

  2. Breng langzaam aan de kook en draai dan het vuur laag.

  3. Voeg de Thaise roerbakmix, kokosmelk, sojasaus en sambal toe.

  4. Laat de soep 10 minuten zachtjes doorkoken.

  5. Hak de koriander grof en garneer hier de soep mee net voor het serveren.