Tom Kha Kai Soep

Heerlijke licht pittige Thaise soep met Struik Krachtbouillon kip en kokosmelk.

4 personen

30 minuten

Makkelijk

4 personen

30 minuten

Makkelijk

Ingrediënten

1 pot Krachtbouillon kip
400ml kokosmelk
1 winterpeen
2 stengels bosui
90 g taugé
1 limoen
1 serehstok (citroengras)
1 rode peper
100 gram kastanjechampignons

Bereiding

Doe de kokosmelk in een diepe pan.

Kneus de serehstok en voeg deze toe aan de kokosmelk.

Snijd de rode peper in dunnen ringen en voeg deze toe aan de kokosmelk.

Snijd de limoen doormidden en voeg deze ook aan de kokosroom. Breng het geheel aan de kook. Als deze kookt laat het dan op laag vuur 15 minuten trekken.

Snijd ondertussen de winterpeen in dunnen reepjes, de kastanjechampignons in dunne plakjes en de bosui in ringen. Meng deze groenten samen met de taugé.

Voeg de Struik krachtbouillon kip toe aan de kokosroom en kook nog rustig 5 minuten zachtjes door. Haal daarna de sereh stok uit de soep.

Doe de groente koud in een diep bord of soepkop en schenk de hete soep op de rauwe groente.

Gemaakt met: Krachtbouillon Kip

Gemaakt met: Krachtbouillon Kip

Bekijk onze andere recepten

20 min | 0-20 minuten

Runderstoof met wortel en champignon