Tomaten risotto met mozzarella en basilicum

Tomaten risotto met mozzarella en basilicum

0-40 minuten
Star Rating IconStar Rating IconStar Rating Icon
Gemakkelijk

Een snel bereide tomatenrisotto met mozzarella en basilicum. Risotto maken was nog nooit zo makkelijk.

  • serves Voor
    4 mensen
  • clock Klaar in
    25 min
  • veg Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 knoflookteen
  • 250 g risotto rijst
  • 1 pot krachtbouillon tomaat
  • 50 g roomboter
  • 100 g geraspte kaas
  • 200 g verse mozzarella
  • 15 g verse basilicum

Aan de slag!PrintPrint

  1. Verhit de olijfolie in een dikke pan. Fruit hier de ui en knoflook in. Doe hier de risotto rijst bij.

  2. Bak de risotto rijst tot deze glazig is. Verwarm ondertussen de krachtbouillon tomaat met de potten water in een pan naast die van de risotto rijst.

  3. Voeg dan beetje bij beetje de bouillon warme bouillon toe met een soeplepel. Blijf de risotto roeren.

  4. Wanneer de risotto al het water heeft opgenomen en gaar is voeg je de roomboter en Parmezaanse kaas toe. Roer goed door en verdeel de risotto over 4 borden.

  5. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de borden. Garneer met de verse basilicum en versgemalen peper.