Vegetarisch

Tomaten risotto met mozzarella en basilicum

Een snel bereide tomatenrisotto met mozzarella en basilicum. Risotto maken was nog nooit zo makkelijk.


Vegetarisch

4 Personen

25 Minuten

Makkelijk

4 Personen

25 Minuten

Makkelijk

Ingrediënten

1 ui, gesnipperd
1 knoflookteen
250 g risotto rijst
1 pot krachtbouillon tomaat
50 g roomboter
100 g geraspte kaas
200 g verse mozzarella
15 g verse basilicum

Bereiding

Verhit de olijfolie in een dikke pan. Fruit hier de ui en knoflook in. Doe hier de risotto rijst bij.

Bak de risotto rijst tot deze glazig is. Verwarm ondertussen de krachtbouillon tomaat met de potten water in een pan naast die van de risotto rijst.

Voeg dan beetje bij beetje de bouillon warme bouillon toe met een soeplepel. Blijf de risotto roeren.

Wanneer de risotto al het water heeft opgenomen en gaar is voeg je de roomboter en Parmezaanse kaas toe. Roer goed door en verdeel de risotto over 4 borden.

Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de borden. Garneer met de verse basilicum en versgemalen peper.

Gemaakt met: Krachtbouillon Tomaat

Gemaakt met: Krachtbouillon Tomaat

Bekijk onze andere recepten

20 min | 0-20 minuten

Runderstoof met wortel en champignon