Vegetarisch

Tortillataart

Een lekker recept voor een vegetarische tortillataart. Gemaakt met kidneybonen en mais.


Vegetarisch

4 Personen

50 Minuten

Medium

4 Personen

50 Minuten

Medium

Ingrediënten

1 ui
1 tl picadillo kruiden
1 paprika
1 pot Krachtbouillon tomaat
1 pot water
165 g mais
255 g kidneybonen
6 wraps/tortillas
100 g geraspte kaas

Bereiding

Maak de ui schoon en snipper deze.

Verhit olijfolie in een pan en fruit hierin de ui tot deze glazig ziet.

Maak de paprika schoon en snijd in kleine blokjes. Voeg samen met de picadillo kruiden toe aan de pan en bak een minuutje mee.

Voeg Krachtbouillon Tomaat en water toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 15 minuutjes zachtjes pruttelen.

Als het erg waterig is kun je wat bindmiddel toevoegen aan de saus.

Laat de mais en kidneybonen uitlekken en schep door de tomatensaus.

Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.

Pak een springvorm van 19 cm doorsnee en leg op de bodem een tortilla (het kan zijn dat je ze iets bij moet knippen). Verdeel wat van het tomatenmengsel er overheen. Herhaal tot alles op is en eindig met een laag saus.

Strooi de geraspte kaas erover.

Bak de tortillataart in 25 minuten goudbruin en gaar.

Lekker met een groene salade.

Gemaakt met: Krachtbouillon Tomaat

Gemaakt met: Krachtbouillon Tomaat

Bekijk onze andere recepten

20 min | 0-20 minuten

Runderstoof met wortel en champignon