Viscurry met korianderrijst

Avontuurlijk
Star Rating IconStar Rating Icon
Medium
  • serves Voor
    4 mensen
  • clock Klaar in
    50 min

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 venkel
  • 1 tl olijfolie
  • 1 tl kerrie
  • 0,5 tl kurkuma
  • 1 pot Krachtbouillon Groente
  • 1 pot water
  • 50 ml kokosmelk
  • 400g kabeljauw
  • 100g spinazie
  • 220g rijst
  • 15g koriander
  • Zout
  • 0,5 limoen

Aan de slag!PrintPrint

  1. Maak de ui schoon en snipper deze.Maak de venkel schoon en snijd in dunne reepjes.

  2. Verhit olijfolie in een pan en bak hierin de ui en venkel aan.

  3. Voeg de kerrie en kurkuma toe en bak een minuutje mee.

  4. Voeg de Krachtbouillon Groente,water en kokosmelk toe en roer goed door.Breng aan de kook en draai,zodra het kookt,het vuur laag en laat in ongeveer 15-20 minuten inkoken.

  5. Snijd de kabeljauw in stukken en leg in de curry.
    Doe een deksel op de pan en stoof de kabeljauw in ongeveer 8 minuten gaar.

  6. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.Giet af zodra deze gaar is.

  7. Hak de koriander grof en pers de limoen ui.Meng koriander,limoensap en een snuf zout door de rijst.

  8. Schep de spinazie door de curry en warm even door.

  9. Serveer de viscurry met de korianderrijst.