Witte lasagne

Hoofdgerechten
Star Rating IconStar Rating IconStar Rating Icon
Gemakkelijk

Een makkelijk oven recept voor een vegetarische witte lasagne, met champignons en mozzarella.

  • serves Voor
    4 mensen
  • clock Klaar in
    40 min
  • veg Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 500 g champignons
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 potten Krachtbouillon champignon
  • 0,5 pot water
  • 6-8 lasagnebladen
  • 2 bollen mozzarella

Aan de slag!PrintPrint

  1. Maak de champignons schoon en snijd in plakken. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

  2. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

  3. Verhit de olijfolie in een pan. Fruit hierin de ui en knoflook aan.

  4. Voeg dan de champignons toe en bak enkele minuten aan.

  5. Voeg de Krachtbouillon champignon en het water toe en roer goed door.

  6. Schep een deel van het champignonmengsel in een ovenschaal en dek af met de lasagnebladen. Herhaal tot de schaal vol is en eindig met het champignonmengsel.

  7. Snijd de mozzarella in plakken en verdeel over de lasagne.

  8. Bak de lasagne in 20 minuten goudbruin en gaar in het midden van de voorverwarmde oven.