Bloemkoolsoep

  • Ingredi├źnten
  • Bereiding
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine bloemkool
  • 2 zakken aardappeldobbeltjes (a 450 g)
  • 1 pot Struik krachtbouillon rundvlees (350 ml)
  • 8 zongedroogde tomaten op olie (potje a 180 g)
  • 2 bakjes roze garnalen (a 125 g)
Uien en knoflook pellen en snipperen. In soeppan olie verhitten en ui en knoflook
ca. 5 minuten zachtjes fruiten. Bloemkool schoonmaken en in kleine roosjes verdelen.
Aardappeldobbeltjes en bloemkool toevoegen aan ui en nog ca. 2 minuten bakken.
Bouillon en 3 potten water erbij schenken en soep ca. 10 minuten laten koken tot groente gaar is.
Intussen tomaten snipperen.
Enkele lepels groente met schuimspaan uit soep scheppen en apart houden.
Soep pureren met staafmixer. Apart gehouden groente en garnalen erdoor roeren.
Soep op smaak brengen met zout en peper.
Soep in vier borden scheppen en garneren met tomaat.
Eet smakelijk