Courgette-Broccoli soep

  • Ingredi├źnten
  • Bereiding
  • Twee grote stronken broccoli (in stronken)
  • Een courgette (in stukjes)
  • Een ui (gesnipperd)
  • 250 ml slagroom
  • 50 gr boter
  • 1 pot Struik Krachtbouillon Groente
  • Hoge soeppan
  • Staafmixer
1. Smelt de boter en fruit de gesnipperde ui en de stukjes courgette aan totdat ze glazig zijn.
2. Voeg de broccoliroosjes toe aan de courgette en ui en giet er 700 ml water bij en breng aan de kook. Laat een kwartier zachtjes koken.
3. Voeg de Struik Krachtbouillon Groente toe en roer door. Laat nog 5 minuten door koken.
4. Gebruik de staafmixer om de soep glad te maken.
5. Voeg de slagroom toe en roer door.

Lekker met een vers stokbrood met roomboter of andere smeersels.

Het recept van deze heerlijke soep is afkomstig van onze Bouillon Contest, bedacht door Marije Braun.