Kip-Champignonragout

  • Ingrediënten
  • Bereiding
  • 250 g wilde en witte rijst
  • 600 g sperziebonen
  • 500 g champignons (bakje à 250 g)
  • 160 g gerookte kipfilet
  • 25 g bieslook (zakje)
  • 50 g boter
  • 5 el bloem
  • 350 ml Struik krachtbouillon kipfilet (pot)
  • 100 ml kraanwater
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen.
Kook in 8 minuten beetgaar. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes.
Snijd de kip in reepjes en snijd de bieslook fijn.
Verhit de boter in een pan en bak de champignons 3 minuten.
Strooi de bloem erover en verwarm 2 minuten al roerend.
Meng de bouillon met het water en schenk scheut voor scheut op het champignonmengsel,
blijf goed roeren tot er een gebonden saus ontstaat.
Voeg de kip toe en breng ragout op smaak met peper en zout.
Bestrooi het gerecht met de bieslook en serveer met de rijst en de sperziebonen.
Eet smakelijk!