Pompoen Appelsoep

  • Ingredi├źnten
  • Bereiding
  • 4 eetl boter
  • 2 grote uien, gesnipperd
  • 4 tot 5 theel kerriepoeder
  • 500 g pompoenvlees, in blokjes
  • 2 appels, geschild, ontdaan van het klokhuis en in stukken
  • 750 ml kippenbouillon = 190 ml Struik Krachtbouillon kip met 560 ml water
  • 250 ml appelsap
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 1 extra appel om te garneren, in schijfjes gesneden
Smelt de boter in een pan. Voeg de ui en kerrie-poeder toe en kook afgedekt
ongeveer 15 minuten op laag vuur totdat de uien zacht zijn.
Voeg de pompoen en appel toe en fruit even mee. Giet de bouillon erbij met het appelsap en
laat de soep 25 minuten pruttelen, tot de pompoen zacht is.
Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
Serveer de soep met de schijfjes appel.
Eet smakelijk!