Pompoensoep met pesto

  • Ingrediënten
  • Bereiding
  • 1 bos basilicum (grof gehakt)
  • 1 el pijnboompitten (geroosterd)
  • 50g gehakte Parmezaanse kaas
  • 3 tenen knoflook
  • 300ml olijfolie + 3 el olijfolie
  • 2 flespompoenen
  • 1 takje tijm
  • 300ml Struik Krachtbouillon Kipfilet + 3 potten water
  • 200ml room
  • peper en zout
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180gr. Schil de pompoenen en verwijder de zaden. Bewaar van één pompoen de bovenste dunne helft, snijd de rest van de pompoenen in grove stukken en doe ze in een ovenschaal. Meng de pompoen goed met de tijm, knoflook en olijfolie. Dek af met aluminiumfolie. Gaar ongeveer 40 minuten in de oven en vervolgens nog 10 minuten zonder folie, tot de pompoen kleur krijgt en goed zacht is. Doe alles over in een pan met de bouillon, water en room, breng aan de kook en laat even inkoken. Pureer in een blender tot een gladde crème en breng op smaak met peper en zout.

Bereiding pesto:
Meng alle ingrediënten in een blender tot een gladde pesto en serveer bij de soep; druppel eventueel ook wat olie in de soep. Serveer de soep bijvoorbeeld met dikke plakken onder de grill geroosterd brood.

Eet smakelijk!