Broodje Surinaamse Worst

  • Ingredi├źnten
  • Bereiding
  • 1 blik Struik knakworstjes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tomaten
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 125 ml Bouillon om te koken
  • snufje gemalen piment
  • snufje zwarte peper
  • 250 ml ketchup
  • 250 ml water
  • 4 sneetjes boerenbrood of witte bolletjes
  • Gehakte selderij om te garneren
Spoel de worstjes af in een vergiet. Snijd de worstjes schuin in stukjes. Snipper de ui en knoflook en snijd de tomaten in blokjes. Verhit wat olie in een hapjespan en fruit hierin de uit en knoflook.
Verkruimel het bouillonblokje en strooi de piment en zwarte peper erbij.
Roer dit goed door en laat nog een minuutje bakken.
Schep de worstjes erbij en bak kort mee. Bak nu de tomatenblokjes een minuut mee. Wel blijven roeren!
Voeg nu de ketchup en het water toe, zet het vuur laag en laat 5-6 minuten zachtjes pruttelen.
Serveer de worstjes op Boerenbrood of witte bolletjes.
Strooi er wat gehakte selderij over en eventueel nog een klein beetje ketchup.

Eet smakelijk!