Spinaziesoep

  • Ingredi├źnten
  • Bereiding
  • 1 Grote ui rode
  • 125 gr. Rucola
  • 300 gr. Bladspinazie
  • 1 Pot Struik Krachtbouillon (KIP)
  • 3 Potten water (natuurlijk)
  • 125 gr. Romige blauwschimmelkaas (Castello, AH)
  • 2 theelepeltjes Franse kruiden
  • (Eventueel) Flinke scheut droge witte wijn
  • 1 Mild rood pepertje
Snij de spinazie en rucola klein en snipper de ui. Fruit de uisnippers in (fijne) olijfolie.
Fruit de spinazie en rucola mee na enkele minuten.
Blussen met bouillon & water. Warm laten worden (niet koken).
De blauwschimmelkaas toevoegen in stukjes.
Pureren tot een gladde soep.
Franse kruiden toevoegen.
Heel even zacht aan de kook brengen.
Voeg het gesnipperde rode pepertje toe.

Eet smakelijk!