Vacatures – Besturingsengineer software

Als Besturingsengineer Software maak je deel uit van onze Technische Dienst. Onder leiding van het Hoofd Elektro & Besturingen werk je samen met jouw directe collega’s in het Elektro Team binnen de Technische Dienst. Naast veelvuldig contact met jouw directe collega’s, heb je ook regelmatig contact met o.a. collega’s van het Mechanische Team en collega’s van de productieafdelingen.

Je houdt je als Besturingsengineer Software bezig met het optimaliseren en verbeteren van productiemachines en processen door de eisen en wensen uit de productie te vertalen naar concrete besturingsoplossingen. Hierbij ontwerp, programmeer en configureer je de besturingsoplossingen met behulp van specifieke pakketten en systemen. Het voordragen van nieuwe software pakketten en beheren en archiveren van de data en software op het netwerk zijn eveneens onderdeel van jouw takenpakket.

Daarnaast is het jouw verantwoordelijkheid om o.a. PLC Software, HMI en/of SCADA te testen en in bedrijf te stellen ten behoeve van machines en het proces. Uiteraard doe je dit in overleg met de betrokkenen. Ook houd je je bezig met ICT gerelateerde werkzaamheden binnen de Technische Dienst, zoals het zorgdragen voor Industriële servers, verzamelen van data en koppelen tussen verschillende systemen en het ontwerpen, configureren en beheren van netwerken. Waar nodig werk je hierbij samen met collega’s van de afdeling ICT.

Het opstellen en up to date houden van functionele en technische software documentatie en het beheren van software horen ook tot jouw werkzaamheden. Daarnaast is een belangrijk deel van jouw functie het op regelmatige basis geven van interne trainingen aan de elektromonteurs over besturingstechniek.

Tot slot ben je in deze functie aangewezen als vakbekwaam persoon conform NEN3140. In deze rol zie je er op toe dat de elektrotechnische en veiligheidsnormen worden gehandhaafd en draag je er zorg voor dat de machineveiligheid wordt toepast bij Safety Software.

Eisen

  • Je hebt een relevante afgeronde HBO opleiding (bijv. HBO Elektrotechniek, HBO Industriële Automatisering of soortgelijk)
  • Je hebt minimaal een aantal jaren praktijkervaring in een soortgelijke functie
  • Je hebt ervaring met Siemens S7, TIA
  • Je hebt o.a. kennis van: besturingstechniek PLC Simatic S7 en TIAP, SCADA WinCC, ICT, elektrotechniek, meet- en regeltechniek, pneumatiek, productiemachines en processen, CE normering en machinerichtlijnen, virtualisatie VMWare en Windows besturingssystemen.
  • Je hebt een uitstekend analytisch denkvermogen, bent resultaatgericht en hebt overtuigingskracht
  • Je bent initiatiefrijk en proactief en weet kennis en vaardigheden over te dragen
  • Je beheerst de Engelse taal goed in woord en geschrift en hebt redelijke kennis van de Duitse taal.
  • Je bent in bezit van een geldig certificaat voor de NEN3140, dan wel bereid deze te halen.
  • Je bent in het bezit van (of hebt de bereidheid tot het behalen van) een geldig BHV diploma en bent bereid om de nodige verplichte BHV-lessen te volgen om het BHV-diploma te behouden.

Wat bieden wij?

Een afwisselende en internationale baan met een marktconform salaris in een dynamische internationale werkomgeving, waarbij we de grootste retailers in de Benelux, Engeland en Duitsland tot onze klanten mogen rekenen.

    • Doorgroeimogelijkheden naar de functie van Hoofd Industriële Automatisering
    • Salarisrange voor deze functie: € 2.900,- tot € 3.750,- bruto per 4 weken op basis van 21 jaar en ouder/ 40 uur per week, afhankelijk van ervaring.

Interesse?

Stuur dan jouw motivatie en cv per e-mail naar: g.mandersloot@struik.nl

Heb je vragen of wil je meer weten over de vacature?

Neem dan contact op met Gert Mandersloot via bovenstaand emailadres of via 0342-474848.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.