Vacatures – Culinair Expert Soups & Stews Duitsland

Struik Foods is een familieonderneming die al sinds 1950 met hart en ziel smaakvolle soepen, sauzen en maaltijdencomponenten produceert, zowel voor A-merken, als private label. Struik Foods heeft een sterke ondernemersgeest. Wij geloven in proactief handelen, eerlijke en duidelijke communicatie binnen alle lagen van onze organisatie en hebben passie voor ons werk.

Over de functie

De Culinair Expert soep & maaltijdcomponenten Duitsland is werkzaam op de afdeling Research & Development op de vestiging te Voorthuizen (NL). Vanuit haar /zijn kennis van de Duitse markt en cultuur alsook het vlot Duits spreken, is zij/hij goed in staat de behoeften van de Duitse consument, te vertalen naar nieuwe creaties. Dit is belangrijk om de kans te vergroten op succesvolle introducties van innovaties op deze markt. Samen met het multidisciplinair business team Duitsland bepaal je met welke technologie producten gemaakt gaan worden.

De focus ligt in de eerste plaats op het versterken van ons merk “Sonnen Bassermann” en vervolgens ter ondersteuning van onze Duitse private label en Discount klanten.

Begeleiding van experimenten bij externe producties, behoren tot het takenpakket. Het combineren van bestaande, extern beschikbare kennis en technologieën is “key” voor deze functie.

Daarnaast voert zij/hij de projecten uit met een grondige onderbouwing op zowel het vlak van voedselveiligheid en kwaliteit. Zij/hij is in staat om experimenten op te zetten en uit te voeren volgens de Lean methodiek DMADV = Define , Measure, Analyse, Design & Verify (bv. Design of Experiments (DOE)).

Jij

  • HBO / Universitair niveau (voedingsmiddelentechnologie of gelijkwaardig)
  • Grondige ervaring met de Duitse cultuur en uitstekende beheersing van de Duitse taal, bij voorkeur Duits als moedertaal. Beheersing van de Nederlandse (goed) en Engelse (goed) taal in woord en geschrift.
  • Minimum 5 jaren ervaring binnen R&D Voeding is een vereiste.
  • Kennis van Ms Office (Word, Excel & Powerpoint).
  • Werkt nauwkeurig, denkt analytisch en maakt bondig, heldere syntheses.
  • Kennis Lean Design (o.a. DOE) / Green Belt six sigma (of het vermogen om zich deze kennis eigen te maken op korte termijn).
  • Heeft gedegen kennis van grondstoffen, recepten, microbiologie, chemie en organoleptische aanpak (QDA-panel)
  • Specifieke kennis i.v.m. voedselveiligheid: Thermal Processing, Allergenen, Ketenbewaking en innovatieve technieken
  • Heeft aantoonbare ervaring om culinaire creaties voor te stellen die industrieel te produceren zijn én inspelen op de behoeften van de consument (markt)
  • Time Management: Heeft aantoonbare ervaring in het zelfstandig plannen en uitvoeren van projecten.

Wij

Bieden jou een uitdagende functie met een marktconform salaris, in een dynamische werkomgeving met ruimte om je zelf te ontwikkelen en mogelijkheden om door te groeien in jouw vakgebied.

Interesse?

Stuur dan jouw motivatie en cv per e-mail naar: g.mandersloot@struik.nl

Heb je vragen of wil je meer weten over de vacature? Neem dan contact op met Gert Mandersloot (HR) of Eelco Hendriksen (R&D) via bovenstaand emailadres of via telefoonnummer 0342-474848.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.